Adresa

Urban gradnja doo
Bulevar Cara Lazara 40
21000 Novi Sad


Telefon:
+381 63 590 799

 

Urban gradnja 021
Izgradnja i prodaja stanova

Urban gradnja
prodaja stanova

Vrhunski kvalitet gradnje i odlične cene stanova. Naši stanovi su uknjiženi i sa svom potrebnom dokumentacijom.

Mogućnost plaćanja

Ugovorima o kupoprodaji nepokretnosti predviđene su tri mogućnosti plaćanja, i to:

1. Plaćanje ukupnog ugovorenog iznosa u celosti ili u roku od mesec dana od dana overe Ugovora kod Javnog beležnika
2. Plaćanje u više mesečnih ili kvartalnih rata, zaključno sa završetkom izgradnje objekta, odnosno pre useljenja u predmet kupovine,

Povraćaj PDV-a prilikom kupovine prvog stana

Kada kupujete nekretninu, očekuje vas plaćanje dva obavezna poreza. Porez na dodatu vrednost i porez na prenos apsolutnih prava morate regulisati.

Takođe, važno je znati sledeće. Prvi vlasnik je osoba koja do sada nije imala svojinski udeo u stanu kao ni udeo u porodičnoj stambenoj zgradi. Osoba koja nema nekrerninu ili svojinski ideo u njoj od jula 2006. godine.

Prema zakonu propisane su olakšice za ove kupce bilo da je reč o novogradnji ili stanu stare gradnje.

Ako kupujete nekretninu stare gradnje onda je vaše da platite porez na prenos apsolutnih prava koji iznosi 2.5% ukupne vrednosti celokupnog stana. U slučaju da kupujete staru gradnju i prvi ste vlasnik nekretnine, onda ste ovog poreza osobođeni.

Prvi vlasnik stana koji kupuje novogradnju i u obavezi je da plati porez na dodatu vrednost koji iznosi 10%. Iznos PDV-a je predviđen izmenama Zakona, a pošto ste vi kupac finalnog proizvoda koji je investitor stvorio morate platiti PDV. Napominjemo, ako ste prvi vlasnik onda morate platiti PDV, a ugovorena cena mora biti u potpunosti isplaćena onome ko prodaje stan, pri čemu novac treba da bude uplaćen na račun investitora.

Međutim, situacija je nešto drugačija kada se nekretnina u novogradnji kupuje direktno od investitora. Prvi vlasnik je oslobođen poreza na prenos apsolutnih prava, a to znači da ste u prilici da tražite povraćaj PDV-a, jer je on plaćen kroz kupoprodajnu cenu.

S obzirom na to da se oslobađanje od plaćanja poreza vezuje za kvadraturu stana, prvi vlasnik je oslobođen poreza za kvadraturu do 40 kvadratnih metara, a članovi porodičnog domaćinstva po svakom članu do 15 kvadratnih metara.

Kada kupujete svoju prvu nekretninu od fizičkog lica, oslobođeni ste poreza na prenos apsolutnih prava, a u tom slučaju niste u mogućnosti da tražite povraćaj PDV-a.

Lokacije u ponudi

Kisačka 40

NOVA LOKACIJA
Kisačka 40, Novi Sad

INVESTITOR: Urban gradnja 021 d.o.o.
MESTO: Novi Sad
LOKACIJA: Kisačka 40
POČETAK GRADNJE : 2. maj 2022 godine

2000 m2 stambenog prostora
800 m2 poslovnog prostora
30 stanova
35 garažnih mesta
50 parking mesta
karadjordjeva i koste sokice

Ugao Karađorđeve i Koste Šokice

Stambeni objekat Po+Pr+G+3+Pk-dupleks
INVESTITOR: Urban gradnja 021 d.o.o.
MESTO: Novi Sad
LOKACIJA: Ugao Karađorđeve i Koste Šokice
ROK ZAVRŠETKA : Završeno

Ilariona Ruvarca

Ilariona Ruvarca

Stambeni objekat Su+Pr+2+Pk-dupleks
INVESTITOR: Urban gradnja 021 d.o.o.
MESTO: Novi Sad
LOKACIJA: Ilariona Ruvarca br.31
ZAVRŠENO : Završeno

Prednosti

Naše lokacije su veoma pogodne za bračne parove jer se u blizini nalaze škole i vrtići, autobuska stajališta, kao i mnogih drugih sadržaja koji odgovaraju modernom životu. Kroz projekte odgovaramo na zahteve tržišta kome želimo da ponudimo nešto više od stanovanja – luksuzne stanove, savremen koncept života sa svim potrebnim sadržajima.

Tehnologija

Prilikom projektovanja svih naših stambenoposlovnih objekata ispoštovani su svi zahtevi u pogledu energetske efikasnosti objekata. Trudimo se da radimo sa najnovijim materijalima i tehnikama u građevinarstvu kako bi obezbedili maksimalan nivo u samoj gradnji.